NOS WielrennenAangepast

IJzersterke Van der Poel wint ook in Koksijde

Van der Poel soleert naar zege, Van Aert moet spookrijden

Ondanks een pijnlijke schouder heeft Mathieu van der Poel ook de derde wereldbeker van het seizoen gewonnen. Gisteren knalde Van der Poel in de Superprestige van Boom tegen een hek, waardoor hij slechts vierde werd.

Vandaag bleek al snel dat de Brabander van Beobank-Corendon daar geen hinder meer van ondervond. Hij schudde in de tweede omloop in het mulle zand van Koksijde wereldkampioen Wout van Aert als laatste van zich af en reed onbedreigd naar zijn negende zege van het nog prille seizoen.

'Heb een mooie voorsprong'

"De pijn aan mijn schouder viel mee tijdens de wedstrijd, ik had meer last van mijn rug", zei Van der Poel na afloop. "Mijn schouder was oké, ik kon de zandstroken goed doorkomen."

'VDP' heeft nu drie van de negen wereldbekers gewonnen. "Ik heb het klassement nog niet gezien, maar in de Verenigde Staten heb ik een mooie voorsprong gepakt. Ik hoop dat ik de wereldbeker voor het eerst kan winnen."

Van der Poel: had geen last meer van mijn schouder

Van Aert knabbelde in de voorlaatste ronde iets van zijn achterstand af, maar problemen met zijn ketting zaten hem dwars. De Belg keerde halverwege de materiaalzone om en reed als een spookrijder langs Laurens Sweeck en Lars van der Haar.

Op de finish kwam Van der Poel 39 tellen eerder over de streep dan Van der Haar. Van Aert eindigde nog als derde op 50 seconden van de oppermachtige Van der Poel, die eerder al de wereldbekers van Iowa en Waterloo op zijn naam schreef.

NOS
Spookrijder Van Aert 'passeert' Laurens Sweeck voor een nieuwe fiets

Veldrijdster Maud Kaptheijns won eerder op de dag op overtuigende wijze in Koksijde bij de vrouwen de derde wereldbeker van het seizoen. De Brabantse reed in West-Vlaanderen de concurrentie op een hoop en boekte haar eerste wereldbekerzege.

Sophie de Boer kwam als tweede binnen, op bijna een minuut. Kaptheijns (Crelan-Charles) nam in de eerste ronde de leiding over van Lucinda Brand.

Kaptheijns soleert naar eerste wereldbekerzege

"Ik had voor de race niet echt het vertrouwen dat ik kon winnen. Ik had geen supergevoel, maar na mijn snelle start kon ik in het zand mijn eigen lijn rijden", aldus de winnares.

Voorsprong Kaptheijns loopt snel op

De 23-jarige Brabantse had na de openingsronde al negen tellen voorsprong op De Boer en breidde die snel uit. De renster van Breepark reed al even onbedreigd naar de tweede plaats.

Wereldkampioene Sanne Cant werd derde op 1.27 van Kaptheijns, die zaterdag ook al de Superprestige in Boom had gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl