De Audi A6 Avant
NOS NieuwsAangepast

Audi A6 moet politie plofkrakers helpen pakken

De Audi A6 Avant wordt waarschijnlijk de nieuwe politieauto voor achtervolgingen op de snelweg. De auto heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur en kan daarmee harder rijden dan de vorige 'snelle auto' van de politie, de Volvo V70. Die gaat zo'n 230 kilometer per uur.

De in totaal 140 Audi's worden de komende zeven jaar, vanaf het voorjaar 2018, in gebruik genomen. De politie gaat daarmee de strijd aan tegen vluchtende overvallers en plofkrakers. Die zijn de politie steeds vaker te snel af. Plofkrakers rijden overigens ook vaak in - al dan niet gestolen - Audi's. "We gaan opsporend surveilleren. Criminelen pakken", zegt Pim Miltenburg van de politie. "Daarom is er behoefte aan een snel en robuust voertuig."

Prototype

Met de order is inclusief onderhoud en reparaties ongeveer 10 miljoen euro gemoeid, weet De Telegraaf.

De aanbesteding is nog niet definitief: de importeur moet eerst een prototype leveren, dat is aangepast aan de wensen van de politie. Ook kunnen concurrenten nog bezwaar maken tegen de uitkomst.

De aanbesteding gaat niet over de 'gewone' politieauto's en -busjes. Eerder dit jaar werd bekend dat Mercedes die de komende vier jaar zal leveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl