De dieren komen vermoedelijk uit het bos in de omgeving
NOS NieuwsAangepast

Wilde zwijnen veroorzaken paniek in Duits stadje

Twee agressieve zwijnen hebben in het Duitse stadje Heide vier mensen verwond. Een van de dieren is doodgeschoten, het andere zwijn is op de vlucht geslagen.

De dieren zijn vermoedelijk opgeschrikt door de maisoogst en de stad ingerend. Ze sloegen op hol in het centrum van Heide, in de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein.

De Duitse politie waarschuwde inwoners om binnen te blijven en het centrum te mijden. Agenten en jagers gingen samen op jacht naar de wilde zwijnen.

Slachtoffers

Ze hebben in een winkelstraat passanten aangevallen. Volgens Duitse media heeft een van de zwijnen de pink van een van de slachtoffers afgebeten.

Een van de zwijnen is een brillenwinkel ingerend en heeft daar een ravage aangericht. Daarna drongen ze een bankgebouw binnen en verwondden de filiaalmanager.

Na die aanval is een van de zwijnen doodgeschoten door een jager. Het was een volwassen exemplaar van ongeveer 70 kilo. Het andere dier is vermoedelijk de stad weer uit gevlucht.

Ook in Nederland trekken wilde zwijnen steeds vaker bewoonde gebieden binnen op zoek naar voedsel. Boswachters waarschuwen om uit de buurt te blijven en de dieren niet te voeren.

Een jager schoot het dier voor de bank dood

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl