NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten mist brons, twijfelt over deelname WK

Van Vleuten mist brons bij debuut op baan

Annemiek van Vleuten is er bij bij haar debuut op de baan niet in geslaagd om een medaille te veroveren op de individuele achtervolging bij de EK. In de troostfinale bleek Silvia Valsecchi veel te sterk.

Eerder op de dag klokte Van Vleuten in de kwalificatie nog een betere tijd dan de Italiaanse, maar in het rechtstreekse duel kwam ze er niet aan te pas.

De Italiaanse noteerde 3.33,908, terwijl Van Vleuten met 3.36,581 bijna drie seconden langzamer was dan in de kwalificatie.

Het goud ging naar de Britse Katie Archibald, die met een tijd 3.29,328 van haar overmacht etaleerde. Zilver is er net als een jaar eerder voor Justyna Kaczkowska uit Polen.

Blij en teleurgesteld

Na het mislopen van het brons had Van Vleuten gemengde gevoelens. "Het eerste doel was om ervaring op de baan op te doen, dus ik ben heel blij dat ik ook nog in de strijd om het brons mocht rijden. Maar het is teleurstellend dat ik nog niet hersteld was van die eerste inspanning."

De wegrenster heeft naar eigen zeggen "superveel" geleerd van dit uitstapje naar de baan, maar ze durft nog niet te zeggen of er een vervolg komt bij de WK in Apeldoorn.

"Ik heb nog niet het gevoel dat ik daar om het goud mee kan gaan doen en dat is voor mijzelf toch echt wel een voorwaarde."

'Veel geleerd, maar nog niet de bevestiging dat ik om goud kan gaan strijden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl