President Mutharika van Malawi
NOS Nieuws

Opnieuw 'vampiers' gelyncht in Malawi

In Malawi zijn gisteren opnieuw twee mensen vermoord omdat gedacht werd dat ze vampier waren. Sinds begin vorige maand zijn zeker acht 'vampiers' gelyncht in het Oost-Afrikaanse land.

Persbureau Reuters meldt dat de politie 140 mensen heeft opgepakt voor betrokkenheid bij de reeks moorden. De VN vroeg eerder deze maand aandacht voor de lynchpartijen. Slachtoffers worden ervan verdacht bloed te hebben gedronken voor magische rituelen.

De aanvallen van gisteren waren in de stad Blantyre, de tweede stad van Malawi. Eerder gebeurde dat in een armere regio, waar veel mensen geloven in hekserij.

Epilepsie

Een van de slachtoffers werd gisteren gestenigd door een groep mensen. Het andere slachtoffer is een 22-jarige man met epilepsie. Hij werd levend verbrand. Volgens een familielid was de man onderweg van het ziekenhuis naar huis.

President Mutharika heeft de regio's waar eerder aanvallen waren bezocht om nog meer geweld te voorkomen. De VN en Verenigde Staten hebben hun medewerkers opgedragen om weg te blijven uit de gevaarlijkste gebieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl