Het Polak-gebouw
NOS NieuwsAangepast

Unigebouw Rotterdam plotseling dicht, dus gaan studenten massaal naar bieb

Het Polak-gebouw op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam is gisteravond per direct gesloten en ontruimd. Niet zonder gevolgen voor de studenten, want het gebouw huisvestte collegezalen en 850 studieplekken. Bij de universiteitsbibliotheek staan vanochtend daarom lange rijen, meldt een student aan de NOS.

Lange rijen bij bieb Erasmus

De vloeren van het gebouw waren "onvoldoende stabiel" waardoor de veiligheid niet kon worden gegarandeerd, zegt Jacco Neleman, woordvoerder van de Erasmus Universiteit, in het NOS Radio 1 Journaal.

De colleges die vandaag in het Polak-gebouw zouden worden gegeven, zijn verplaatst naar andere plekken. "Het is wat puzzelen, maar we hopen er uit te komen." Volgens Neleman wordt nog gekeken naar meer alternatieve studieplekken.

Het is onduidelijk hoelang het gebouw gesloten blijft. Er wordt nu onderzoek gedaan. Of het gebouw tegen de vlakte gaat, is onbekend. "En nog veel te ver weg. We gaan eerst kijken of het op te lossen valt."

Het bestuur van de Erasmus Universiteit streeft ernaar om het gebouw over twee weken weer te openen, meldt RTV Rijnmond. Waarschijnlijk volstaat het verstevigen van de vloer met stalen balken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl