Gertjan Verbeek
NOS VoetbalAangepast

FC Twente in gesprek met Verbeek

FC Twente is in de zoektocht naar een opvolger van René Hake uitgekomen bij Gertjan Verbeek. De Enschedeërs zaten woensdagavond al om de tafel met Verbeek. "Een prima gesprek", aldus de coach, die in juli ontslagen werd bij VfL Bochum.

Een aantal uur na het ontslag van Hake kreeg de 55-jarige Verbeek al een telefoontje uit Enschede met de vraag of hij geïnteresseerd zou zijn in de zojuist vacant geworden positie. "En dat ben ik. We hebben een oriënterend gesprek gehad."

Dat ging vooral over de omstandigheden waarin Verbeek zou moeten gaan werken. "Twente is natuurlijk een club die heel wat te verduren heeft gehad de laatste jaren", zegt hij daarover.

Een vervolgafspraak staat nog niet gepland. "Maar die zal er ongetwijfeld komen", verwacht de voormalig oefenmeester van onder meer sc Heerenveen, Feyenoord en AZ, die ervan uitgaat dat hij de enige kandidaat is.

Hake krijgt andere rol

Eerder op de dag maakte Twente bekend niet meer verder te gaan met Hake als trainer. Hij wordt in een andere rol behouden voor de club. De slechte start van de Enschedeërs wordt hem zwaar aangerekend. Assistent Marino Pusic neemt voorlopig de honneurs waar.

Clubman Hake uit functie ontheven bij FC Twente

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl