NOS VoetbalAangepast

FC Twente zet coach Hake uit functie

Jan van Halst: prestaties verbeterden niet

FC Twente heeft hoofdtrainer René Hake uit zijn functie gezet. De slechte start van de Enschedeërs wordt hem zwaar aangerekend. Assistent Marino Pusic neemt voorlopig de honneurs waar.

Directeur Jan van Halst: "We kunnen niet anders dan constateren dat we helaas een uiterst slechte seizoenstart kennen. De feiten zijn: acht wedstrijden, zes punten. Los van de resultaten zien we te weinig groei in het spel en ontbreekt de overtuiging. Zondag, tegen Willem II (3-1 nederlaag, red.), was wat dat betreft kenmerkend."

FC Twente staat vijftiende in de eredivisie en heeft maar een punt meer dan hekkensluiter Sparta. Zaterdag is directe concurrent Roda JC de volgende tegenstander.

Van Halst verklaart dat de beslissing in overleg met Hake is genomen. "Samen met René hebben we besloten dat hij stopt als hoofdtrainer en verdergaat in een andere rol bij de club. Dat is een moeilijke beslissing, zeker ook voor Rene zelf. Het zegt tegelijkertijd veel over hem. Het belang van FC Twente staat voorop en ook hij wil dat er een ommekeer komt."

Het is nog onduidelijk in welke functie de 45-jarige Hake, die in augustus 2015 de ontslagen Alfred Schreuder opvolgde, verbonden blijft aan de club. Hij wil zelf nog niet reageren. Begrijpelijk, volgens Van Halst. "Hij heeft nu wel wat anders aan zijn hoofd. Over zijn rol in de toekomst kan ik nog niets zeggen."

Rutten? Verbeek?

De namen van Fred Rutten en Gertjan Verbeek als trainer van FC Twente gonzen al langer rond in Enschede. Van Halst wil daar niet op ingaan. "Vanaf nu gaan we zoeken. Er wordt een lijst met kandidaten gemaakt en dan zien we wel verder."

Het gebrek aan financiën is nog altijd een probleem bij de club uit Enschede. "Natuurlijk hebben we daaraan gedacht toen we deze beslissing namen. Maar ook daar komen we uit", klinkt het zelfverzekerd.

Verbeek heeft woensdagavond een oriënterend gesprek met de club gehad. Volgens dagblad Tubantia heeft hij daar "een goed gevoel aan overgehouden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl