Fran Sol

Willem II verlaat laatste plaats door zege op FC Twente

Willem II heeft met de eerste thuiszege van het seizoen de laatste plaats in de eredivisie overgedaan aan Sparta. De Tilburgers knokten zich in een weinig verheffend duel langs FC Twente: 3-1.

De Spanjaard Fran Sol veroorzaakte een strafschop, maar was daarna met twee treffers beslissend voor Willem II.

De wedstrijd in de kelder van de eredivisie kon lange tijd niet boeien. In het eerste half uur gebeurde er nauwelijks tot niets. De bij Willem II debuterende doelman Mattijs Branderhorst - hij verving de zaterdag geblesseerd geraakte Timon Wellenreuther - hoefde 39 minuten lang niet in actie te komen.

De eveneens in de eredivisie debuterende scheidsrechter Richard Martens ontging na 39 minuten echter niet dat Fran Sol zijn tegenstander Thomas Lam bij een vrije trap tegen de grond trok. De bal ging op de stip en Oussama Assaidi voltrok het vonnis: 0-1. De 23-jarige Branderhorst kwam wel in de buurt van de bal.

Fout goedmaken

Sol maakte zijn fout in de blessuretijd van de eerste helft goed. Uit een hoekschop kopte de Spanjaard de bal prima binnen: 1-1. Na de rust verving Ismail Azzaoui bij Willem II de onzichtbare Jordy Croux. De invaller werkte na een uur de 2-1 binnen.

Darryl Lachman (l) van Willem II in duel met FC Twente-speler Oussama Assaidi

Trainer René Hake greep in bij Twente. Isaac Buckey-Ricketts en Adnane Tighadouini moesten de ploeg een aanvallende impuls geven. Het had weinig effect.

Twente mocht de bal hebben, Willem II hield de ruimtes klein. De omsingeling leverde amper een kansje op, waardoor Twente bezig is aan de slechtste seizoenstart sinds het seizoen 2004/2005. Fran Sol zorgde met de 3-1 voor de eerste thuiszege voor Willem II dit seizoen.