Ook Kyrgios en Haase naar ABN Amro-toernooi

Aangepast
Nick Kyrgios EPA

Met het vastleggen van Nick Kyrgios en Robin Haase krijgt het deelnemersveld van het 45ste ABN Amro-toernooi stilaan meer en meer vorm. Eerder al kon toernooidirecteur Richard Krajicek de komst van Alexander Zverev, Grigor Dimitrov en titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga naar Rotterdam melden.

Haase zal al voor de tiende keer van de partij zijn in Ahoy, waar vanaf 12 februari om de titel gestreden gaat worden. "Robin is van grote waarde voor het toernooi en voor het Nederlandse tennis", beseft Krajicek. "Hij heeft ook dit jaar weer mooie dingen laten zien."

Robin Haase ANP

Dat hij ook Kyrgios een uitnodiging heeft gestuurd, ligt minder voor de hand. Het Australische 'enfant terrible' zou vorig jaar al zijn debuut maken in Rotterdam, maar de basketballiefhebber ging bij nader inzien toch liever naar het NBA All Star-weekend, waar hij samen met andere beroemdheden zou meedoen in de Celebrity All-Star Game.

Krajicek maakt daar één jaar na dato geen probleem van. "Zijn briljante tennis staat bij mij voorop. Het is mooi dat de Nederlandse fans nu eindelijk live kennis met hem zullen kunnen maken. Hij is in meerdere opzichten een spraakmakende speler."

De toernooibaas ziet in de 22-jarige Kyrgios, die drie ATP-titels op zijn naam heeft staan, zelfs een serieuze gegadigde voor de eindzege. "Zijn titels heeft hij allemaal gewonnen op hardcourt. Bovendien heeft hij dit jaar al meerdere finales en halve finales gehaald. Hij is zeker een van de kanshebbers."

STER Reclame