De vijf bobsleeërs die naar de Spelen van Pyeongchang willen BFCC

Bondscoach Tom De La Hunty heeft de leden van de Nederlandse viermansbob bekendgemaakt, die kwalificatie voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang wil afdwingen. Naast piloot Ivo de Bruin en remmer Bror van der Zijde maken Janko Franjic, Jeroen Piek en Dennis Veenker deel uit van de Nederlandse ploeg.

Het gaat om vijf namen voor vier plekken, dus er zal uiteindelijk iemand afvallen. "Ze trainen nu gezamenlijk en houden elkaar sterk en scherp", zei bondscoach De La Hunty bij de presentatie in Lillehammer. "Het zijn vijf gelijkwaardige mannen. Ik spreek dan ook niet van vier en een reserve, maar van één team. Met deze mannen beginnen we over een kleine maand aan het World Cup-circuit in Lake Placid."

Piloot De Bruin en remmer Van der Zijde maakten al deel uit van het bobsleeteam, dat sinds juni in Holland Casino een nieuwe hoofdsponsor heeft. Van der Zijde kwam eerder uit voor het Zwitserse team, waarmee hij EK- en WK-medailles pakte, maar is overgestapt naar Nederland om met De Bruin de olympische droom na te jagen.

De Bruin en Van der Zijde, die in 2013 brons wonnen op de WK voor junioren, zullen ook de tweemansbob bemannen. De Oranje-bobben hopen zich deze winter te kwalificeren voor Pyeongchang. Een plaats bij de eerste twaalf in de wereldbekerstand volstaat daarvoor en die wordt medio januari opgemaakt.

STER reclame