Kaepernick (midden) knielt samen met twee ploeggenoten tijdens het volkslied
NOS SportAangepast

Knielende Kaepernick klaagt NFL aan

NFL-speler Colin Kaepernick heeft de clubs uit de American football-league (NFL) aangeklaagd voor samenzwering. Volgens de quarterback spannen de 32 teams uit de NFL samen om hem geen contract aan te bieden.

Kaepernick was in augustus vorig jaar de eerste speler die uit protest tegen het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen knielde tijdens het spelen van het volkslied. Hij deed dit destijds in de clubkleuren van San Francisco 49ers. In maart dit jaar liet Kaepernick zijn contract daar ontbinden.

De NFL is inmiddels al zes weken bezig maar Kaepernick heeft nog geen nieuwe club en is ook nog niet gevraagd. Ondanks dat de nodige clubs een quarterback goed kunnen gebruiken. Volgens de advocaat van Kaepernick zijn alle clubeigenaren benaderd, maar geen enkele wilde in zee met de speler.

Kaepernick namens de 49ers

Voor- en tegenstanders

"Take a knee" kreeg, sinds Kaepernick ermee begon, veel steun van andere sporters. Steeds meer spelers in de Verenigde Staten knielen tijdens het volkslied. Maar er zijn ook tegenstanders die het gebaar niet kunnen waarderen. Onder anderen de Amerikaanse president Trump heeft zich er al meerdere keren woedend over uitgelaten.

Afgelopen weekend was de Duitse voetbalclub Hertha BSC de eerste Europese sportploeg die meedeed aan de actie.

Hertha BSC schaart zich achter de protesten van Amerikaanse sporters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl