NOS VoetbalAangepast

Cocu: wij spelen nog niet als een kampioen

Koploper PSV rijgt momenteel in de eredivisie de ruime zeges aaneen (7-1, 4-0 en 5-2) en staat op de ranglijst bovendien vijf punten los van nummers twee Ajax en Feyenoord. Trainer Phillip Cocu is echter nog allerminst tevreden en wil dan ook nog niets van een kampioenschap weten.

Cocu: 5-2, dat klinkt makkelijker dan het was

"Nee, wij spelen nog niet als een kampioen, want ik vind dat wij de tegenstander nog veel te veel ruimte geven om in de wedstrijd te komen of op voorsprong te kunnen komen", sprak Cocu kritisch na de 5-2 zege bij VVV-Venlo. PSV kwam in De Koel pas na een 2-1 achterstand en een rode kaart voor VVV op stoom. "Als wij serieus om de titel willen meedoen, dan zal dat eruit moeten."

Het gegeven dat Feyenoord en Ajax elkaar volgende week treffen in Rotterdam, waardoor PSV op de ranglijst nog verder kan uitlopen, is voor Cocu bijzaak. "Ik ben niet zo snel tevreden."

'Mauro Júnior is een superprof'

Cocu had wel lovende woorden voor de 18-jarige Mauro Júnior, die na rust zijn debuut voor PSV mocht maken en de 4-2 scoorde. "Een superprof, die ook al Engels spreekt. Hij is technisch heel vaardig, met een goed linkerbeen. We dachten dat we een type zoals hem wel in deze wedstrijd konden gebruiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl