Nicolas Isimat-Mirin en Marco van Ginkel vieren de 2-2 van Gastón Pereiro (midden)

PSV komt pas los tegen tien VVV'ers

PSV heeft bij VVV-Venlo zijn zevende zege in acht eredivisieduels geboekt. De ploeg van trainer Phillip Cocu speelde een moeizaam duel, kwam op een 2-1 achterstand, maar toonde veerkracht na de rode kaart voor VVV-speler Jerold Promes: 2-5.

Zonder Hirving Lozano (elleboogblessure) begonnen de Eindhovenaren voortvarend, wat na 23 minuten in de openingstreffer resulteerde. Na een combinatie met Luuk de Jong schoot Jürgen Locadia met een harde schuiver zijn zesde competitietreffer tegen de touwen.

Toch deed VVV allerminst onder voor PSV. Clint Leemans was voor de thuisploeg gevaarlijk met een vrije trap (redding Jeroen Zoet) en een schot dat net naast ging. De na een overtreding van Nicolas Isimat-Mirin (vasthouden) toegekende strafschop benutte de oud-speler van PSV wel.

Nils Roseler (links) in duel met Luuk de Jong
  • NOS
    VVV'er Jerold Promes druipt af na zijn rode kaart tegen PSV

Rode kaart Promes

Na een blessure van Steven Bergwijn, hij bleef na de eerste helft in de kleedkamer achter, en de snelle 2-1 voor VVV (counter), leek PSV een zware tweede helft tegemoet te gaan.

Pereiro zorgde echter voor de fraaie 2-2, waarna een rode kaart in de 61ste minuut van Jerold Promes, die met een gestrekt been inkwam op Santiago Arias, de wedstrijd min of meer besliste

Met een man meer denderde PSV alsnog over VVV heen en scoorden Daniel Schwaab met een kopbal, de debuterende Braziliaan Mauro Júnior met een intikker en Pereiro met een kopbal.