Kinderboekenweek afgesloten met ruilbeurs voor kinderen

Aangepast
Conducteur John Piqué leest voor in de voorleescoupé NOS

Vandaag is de 63ste editie van de Kinderboekenweek afgesloten met de NS Kinderboekenruil. Op verschillende stations konden kinderen gratis meedoen aan het evenement.

Op Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal mochten kinderen tussen 10.00 en 16.00 uur hun uitgelezen boek ruilen voor een ander boek. De Nederlandse Spoorwegen had hiervoor duizend nieuwe exemplaren klaargezet. Onderling ruilen mocht ook. De boeken die overblijven worden gedoneerd aan Stichting Kinderzwerfboek.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Boeken ruilen op Centraal: dit was het einde van de Kinderboekenweek

Naast het ruilen konden kinderen de hele dag luisteren naar verhalen, voorgelezen in een speciale voorleescoupé door kinderboekenschrijvers, conducteurs en bibliotheekmedewerkers.

Zo lazen onder andere Koos Meinderts (winnaar van de Gouden Griffel) en Janneke Schotveld (bekend van 'Superjuffie' en schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk) verhalen voor.

Kinderboekenweek
@KBweek
Wat een mooi einde vd #Kinderboekenweek; #Jannekeschotveld @superjuffie leest voor tijdens #NS #kinderboekenruil
1 jaar geleden

De Kinderboekenweek begon op dinsdag 3 oktober. Het thema, griezelen, stuitte eerder op weerstand van christelijke basisscholen: die vinden dat boeken over spoken en monsters niet passen bij hun geloof. De week wordt vanmiddag om 15.00 uur afgesloten op Utrecht Centraal.

STER Reclame