NOS NieuwsAangepast

Video: natuurbrand verwoest huis, maar hond Izzy overleeft

"Izzy, Izzy." Tegen beter weten in roept Jack Weaver de hond van zijn moeder, die is achtergebleven toen zij in allerijl haar woning verliet vanwege de hevige natuurbranden in Californië. Hij wil niet dat zijn moeder bij terugkomst haar dode hond aantreft en dus gaat hij met zijn zwager alvast naar het huis toe.

Om zijn ouders te laten zien wat de brand heeft aangericht, filmt Weaver het terrein bij aankomst. En daar wacht hem een verrassing:

Bijzondere hereniging bij afgebrand huis in Californië

Weaver en Patrick Widen moeten kilometers door het getroffen gebied afleggen om bij de woning in Santa Rosa te komen. Ze omzeilen politiebarricades, steken een rivier over en lopen heuvelachtige wegen op.

Zoals verwacht treffen de twee de woning compleet verwoest aan. "Er is niks over van het huis. En er is zoveel rook dat ik het moeilijk kan laten zien", zegt Weaver. "Op de een of andere manier heeft de wijngaard het overleefd. En ook de tractor is nog heel."

Ondertussen fluiten ze naar Izzy en roepen ze haar naam. En dan opeens komt de Berner sennenhond aanhuppelen. De twee zijn door het dolle heen. "Izzy is hier, kom hier schat. Oh, mijn God."

De video stopt abrupt als de zwagers en de hond elkaar begroeten, maar even later zijn ze nog even met zijn drieën te zien. "Ze is erg aanhankelijk. Ze wil met iedereen knuffelen." Volgens Weaver heeft Izzy het natuurgeweld goed doorstaan en ziet ze er gezond uit.

Lichtpuntje

"Dit was één van de mooiste momenten uit mijn leven", zegt hij. "Eén en al blijdschap. We hadden niet verwacht dat we haar zouden zien, toen we hier de hoek om kwamen."

De video van de hereniging wordt veel gedeeld op Facebook. Het is een lichtpuntje in de ellende door de ergste branden die Californië ooit heeft gekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl