NOS VoetbalAangepast

Ajax-trainer Keizer geniet week voor Klassieker van luxeproblemen

Keizer is blij: ik zie concurrentie bij Ajax alleen maar groeien

Uitgerekend een week voor de Klassieker tegen Feyenoord kan Ajax-trainer Marcel Keizer over een fitte selectie beschikken. Dat levert de nodige luxeproblemen op.

Tegen Sparta Rotterdam (4-0 zege) maakte Daley Sinkgraven zijn rentree, moesten potentiële basisspelers plaatsnemen op de bank en werd Mitchell Dijks zelfs verwezen naar de tribune.

Concurrentie

"Het is nu zo dat de selectie helemaal fit is. Alleen Benjamin van Leer ontbrak, maar die sluit deze week ook weer aan. De concurrentie wordt groter...", zegt Keizer.

"Ik liet vandaag drie jongens (Siem de Jong, Kasper Dolberg en Daley Sinkgraven red.) invallen, maar er zaten er ook nog drie, vier op de bank die kwaad waren dat ze er niet inkwamen. En dat wil je als trainer."

Niemand kan met een gerust hart de training afwerken.

Marcel Keizer

Toch hoeven die spelers niet te vrezen dat ze de komende wedstrijden niet aan spelen toekomen. Keizer heeft zijn basisopstelling nog steeds niet helemaal gevonden. "Wij zijn nog niet klaar. Niemand kan met een gerust hart de training afwerken. We moeten aan de slag en dit is alleen maar goed."

Volgende week zondag staat in Rotterdam de topper tegen Feyenoord op het programma. Ajax zal beter met de kansen moeten omspringen, dat beseft Keizer maar al te goed. "We maken er vier en we creëren nog meer kansen. Dus ik ben tevreden, maar dat is tegelijkertijd een minpuntje. We hebben zat kansen gecreëerd. Het is iets wat ons nog zorgen baart."

Sinkgraven: ik ben blij dat ik weer op het veld sta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl