Hertha BSC schaart zich achter de protesten van Amerikaanse sporters
NOS VoetbalAangepast

Hertha knielt als steun voor Amerikaanse sporters

Een opvallende actie van Bundesliga-club Hertha BSC: spelers, staf en managers knielden voor de aftrap van de wedstrijd tegen Schalke 04 als steunbetuiging aan de protesten van Amerikaanse sporters tegen politiegeweld en discriminatie van zwarte Amerikanen.

"Hertha BSC staat voor tolerantie en verantwoordelijkheid! Voor een tolerant Berlijn en een ruimdenkende wereld, nu en in de eeuwigheid! #TakeAKnee", liet de club via het twitteraccount weten. Een van de knielende spelers op het veld was Oranje-speler Karim Rekik.

In de VS knielen steeds meer sporters tijdens het spelen van het volkslied als protest. American Football-speler Colin Kaepernick van de San Francisco 49ers begon daar vorig seizoen mee, uit onvrede over de manier waarop zwarte Amerikanen worden behandeld door de politie.

President Donald Trump haalde fel uit naar sporters die op deze manier protesteren. "De NFL-bazen zouden als iemand onze vlag veracht, moeten zeggen: haal die klootzak nu van het veld. Weg! Ontslagen", zei Trump.

Als reactie daarop schaarden veel atleten uit de NFL en andere sporten zich achter de protesten, maar de uitspraken van de president konden ook op steun rekenen van bijvoorbeeld de autosportorganisatie NASCAR.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl