Ontvoerde Canadees: dochtertje in Afghanistan vermoord

Aangepast

De Canadees die in Afghanistan met zijn gezin werd bevrijd uit handen van een aan de Taliban verwante groepering zegt dat de ontvoerders zijn dochtertje hebben vermoord en zijn vrouw hebben verkracht.

Joshua Boyle en zijn vrouw Caitlan Coleman werden in 2012 ontvoerd, toen ze met rugzakken door Afghanistan trokken. Coleman was toen in verwachting. Verantwoordelijk was het Haqqani-netwerk.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ontvoerde Joshua Boyle: 'Ze vermoordden mijn dochter en verkrachtten mijn vrouw'

Het Canadees-Amerikaanse gezin met drie kinderen is deze week door Pakistaanse militairen bevrijd en overgedragen aan Amerikaanse commando's. Het is naar Canada overgebracht.

Kort na aankomst in Toronto gaf de man een verklaring. Hij zei dat er nog een vierde kind is geweest, dat door de Haqqani is omgebracht.

Reuters

Boyle omschrijft zichzelf en zijn vrouw als "pelgrims die gewone dorpelingen hielpen in door de Taliban gecontroleerde regio's van Afghanistan".

Hij zei dat het "kwaad van de Haqqani om een pelgrim en zijn hoogzwangere vrouw te ontvoeren later nog werd overschaduwd door het feit dat ze mijn dochtertje hebben gedood."

Het kind zou zijn omgebracht omdat het gezin een aanbod van de Haqqani keer op keer afwezen. Boyle vertelde niet wat het aanbod inhield.

Het gezin hoopt in Canada weer een veilig bestaan op te kunnen bouwen "voor onze kinderen die het hebben overleefd". Hij hoopt dat zij de jaren waarin ze geen kind konden zijn, nu kunnen inhalen.

STER Reclame