Canadees-Amerikaans gezin bevrijd in Afghanistan

Marcia Young
@marciayoungcbc
Couple rescued by #Pakistan army where held by terrorist group for 5 years. Their 3 children were born while the couple were held captive.
1 jaar geleden

Een Amerikaans-Canadees gezin dat jarenlang in Afghanistan werd vastgehouden, is weer vrij. Pakistaanse militairen hebben de man, vrouw en drie kinderen overgedragen aan Amerikaanse commando's.

Het is niet bekendgemaakt of de Pakistanen geweld hebben gebruikt om het gezin uit handen van de ontvoerders te krijgen.

Trektocht

De Amerikaanse Caitlan Coleman (31) en de Canadees Joshua Boyle (34) maakten in 2012 een trektocht door Afghanistan toen ze werden ontvoerd, vermoedelijk door leden van het Haqqani-netwerk.

Coleman was toen in al in verwachting. Hun eerste kind werd in gevangenschap geboren. De andere twee ook.

Waarom ze werden ontvoerd is onduidelijk gebleven. Volgens het Amerikaanse nieuwsstation ABC is er nooit om losgeld gevraagd.

Al-Qaida en Taliban

Het Haqqani-netwerk was ook verantwoordelijk voor de ontvoering van de Amerikaan Bowe Bergdahl, die in 2014 werd vrijgelaten.

De groep heeft banden met al-Qaida en de Taliban en staat in ook contact met de Pakistaanse geheime dienst. De VS heeft Pakistan in het verleden bekritiseerd, omdat het te weinig zou doen om het netwerk aan te pakken.

STER Reclame