NOS NieuwsAangepast

Blokker verkoopt Intertoys aan Britse investeerder

De 500 Intertoys-speelgoedwinkels in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg worden verkocht. Moederbedrijf Blokker Holding heeft overeenstemming over een verkoop bereikt met de Britse winkel-investeerder Alteri. Blokker wil niet zeggen hoeveel de Britten voor Intertoys betalen.

Alteri is een joint venture met vermogensbeheerder Apollo Global Management, met het hoofdkantoor in Londen. Er wordt op grote schaal geïnvesteerd in winkels op de Europese retailmarkten, met name in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Benelux.

Intertoys wordt verder omgevormd naar een "omnichannel retailbedrijf", zegt Alteri-bestuursvoorzitter Gavin George. De investeerder wil van de speelgoedketen een "volledig op de klant gericht bedrijf maken, waar klanten hun weg kunnen vinden in relevante, aantrekkelijke, en nabij gelegen winkels die naadloos aansluiten bij online dienstverlening en de webshops."

Grote transformatie

CNV Vakmensen is tevreden over de nieuwe eigenaar. "De overname ziet er goed uit", zegt vakbondsbestuurder Martijn den Heijer. "De 4000 betrokken medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar, de arbeidsvoorwaarden blijven intact bij de transactie en het sociaal plan verhuist mee."

Onder de Intertoys-winkels, waaronder 100 franchisewinkels, vallen ook de Bart Smit en Toys XL winkels. Die worden sinds juni 2016 omgebouwd en samengevoegd tot één merk Intertoys.

Blokker is bezig met een grote transformatie, waarbij winkels worden afgestoten en het bedrijf zich volledig concentreert op de Blokker-winkels. De woonwinkels van Leen Bakker zijn inmiddels verkocht, voor Xenos en Big Bazar wordt nog een koper gezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl