Rob Heesen stapt op bij Blokker. ANP

Blokker-directeur Rob Heesen legt met onmiddellijke ingang zijn functie neer. Zijn vertrek hangt samen met de brede reorganisatie waar Blokker nu mee bezig is, blijkt uit een schriftelijke reactie van het bedrijf. Zijn vertrek zou het bedrijfsbelang ten goede komen. De exacte reden is niet duidelijk.

Moederbedrijf Blokker Holding besloot eerder dit jaar om al zijn formules van de hand te doen, behalve Blokker. Leen Bakker is al verkocht en bijvoorbeeld Xenos en Intertoys staan nog in de etalage.

Het bedrijf wil zich volop concentreren op de ingezette ombouw-operatie van Blokker. Een groot deel van de Blokker-winkels is inmiddels omgebouwd, daarnaast is ook al een groot aantal vestigingen gesloten. De reorganisatie kost bijna 2000 banen bij het concern.

Historisch verlies

Het Blokkerconcern heeft in 2016 een verlies geleden van 180 miljoen euro. Blokker Holding, met een geschiedenis die teruggaat tot 1896, leed niet eerder zo'n groot verlies. De omzet daalde met 5 procent, van 2,08 miljard naar 1,96 miljard euro.

Casper Meijer, directeur van moederbedrijf Blokker Holding, volgt Heesen op als Blokker-directeur. Hij schrijft in een reactie dat Blokker zich op een kantelpunt bevindt en dat hij de handschoen oppakt om het oer-Hollandse merk Blokkker bestendig naar een nieuw decennium te brengen.

STER reclame