Janne Andersson
NOS VoetbalAangepast

Zweedse bondscoach voorziet moeilijkheden tegen Oranje

Zweden staat met anderhalf been in de play-offs voor WK-kwalificatie. Zoveel is wel duidelijk na de 8-0 zege van de Zweedse ploeg op Luxemburg en de 3-1 zege van Oranje op Wit-Rusland.

Nederland moet dinsdagavond met maar liefst zeven doelpunten verschil winnen van de Zweden, wil het zich nog plaatsen voor de play-offs. Een schier onmogelijke opgave, maar dat betekent niet dat de Zweedse bondscoach Janne Andersson zich al rijk rekent.

"Het is vooral belangrijk om te praten en na te denken over onze strategie tegen Nederland", zegt Andersson. "Het gaat ons niet om het aantal goals, of dat er nu 1, 4 of 5 zijn. Wij gaan het hebben over de verdediging, de aanval en over onze strategie. Dat is het belangrijkste."

Zweedse bondscoach: gaan het erg moeilijk krijgen tegen Oranje

Waar in Nederland het cynisme en pessimisme ten aanzien van Oranje hoogtij vieren, blijken de Zweden nog altijd met het nodige ontzag en respect te praten over het Nederlands elftal. Voor Andersson is het duel van dinsdagavond in de Arena dan ook absoluut nog geen gelopen race.

"Ik kijk met veel respect naar Nederland. Ik denk dat we het dinsdag erg moeilijk krijgen", zegt de Zweedse bondscoach. "Het wordt een moeilijke wedstrijd, dus we moeten ons goed concentreren op ons spel. Ik heb enorm veel respect voor het Nederlands elftal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl