Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen nadert Hamilton: m'n auto gaat met sprongen vooruit

Aanvallen lukte niet, maar Max Verstappen zat de hele race zowat in de spiegel van Lewis Hamilton. Hij stond dan wel niet op de hoogste trede van het podium zoals vorige week, maar ook met de tweede plek in Japan is de Limburger heel tevreden. "We hadden een goede start, dat was heel belangrijk."

Verstappen ging zijn teamgenoot Daniel Ricciardo in de eerste bocht al voorbij en nam vervolgens ook even Sebastian Vettel te grazen.

"Ik had niet verwacht dat we zo sterk zouden zijn. Suzuka ligt me erg goed; ik hou van deze baan. De snelheid was vandaag vanaf het begin echt veelbelovend."

Hamilton en Verstappen na de race in Japan

"Ik zat de hele tijd kort achter Lewis", vervolgt Verstappen, die bijna de hele race op zo'n vier seconden van Hamilton reed. In de slotfase naderde hij de klassementsleider zelfs tot op twee tellen. Tot een echte aanval kwam het echter niet meer.

Verstappen kreeg na afloop complimenten van Hamilton. "Je was snel vandaag", zei de Brit nog voor hij zijn helm had afgezet.

Verstappen: "Vooral de laatste twee ronden hadden we de snelheid, maar het is hier erg moeilijk om in te halen. Ik heb alles gegeven. De auto wordt steeds beter en daar ben ik blij mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl