Zoektocht naar Anne Faber levert geen nieuwe aanwijzingen op

Aangepast

De zoektocht naar de vermiste Anne Faber in Huis ter Heide vandaag heeft geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd. Er wordt vanavond niet meer verder gezocht.

De politie kreeg vandaag hulp van vrienden en familie van de 25-jarige vrouw. Ook vrijwilligers van het Rode Kruis hielpen mee met zoeken.

Opnieuw werd gezocht in en rond de vijver waarin eerder een fiets werd gevonden die vermoedelijk van Faber is. In de buurt werd eerder haar jas aangetroffen. Ook vond de politie een tas, maar het is nog niet zeker of die van de vrouw is.

'Ik vind het wel heel angstaanjagend.'

De vijver was al leeggepompt. Vandaag is volgens RTV Utrecht de overgebleven blubber gefilterd. De politie wil er zeker van zijn dat er geen belangrijke aanwijzingen worden gemist.

Nieuwe plekken

Er is gezocht op plekken rond de vijver en in het park bij Huis ter Heide waar nog niet eerder was gezocht. Het Rode Kruis heeft meegeholpen met een speciaal Ready2Help team. Dat is een netwerk van burgers die soms worden opgeroepen. Vandaag hielpen 24 mensen van het team mee met zoeken. Ze zijn speciaal getraind door de politie.

Anne Faber vertrok vorige week vrijdagmiddag uit Utrecht voor een fietstocht. Ze heeft nog een selfie van een kruispunt aan de rand van Baarn verstuurd. De politie heeft inmiddels meer dan 500 tips binnengekregen over de verdwijning.