Jong Oranje viert de 1-0 van Oussama Idrissi

Jong Oranje boekt ruime en noodzakelijke zege

Jong Oranje heeft een belangrijke overwinning geboekt in de kwalificatie voor het EK van 2019. In Doetinchem versloeg de ploeg van bondscoach Art Langeler de leeftijdsgenoten uit Letland met 3-0. Die stand was bij rust al bereikt.

Met debutanten Justin Kluivert (Ajax) en keeper Justin Bijlow (Feyenoord) in de basis startte Jong Oranje gretig, al leverden de eerste schietkansen van Denzel Dumfries en Frenkie de Jong nog geen goal op.

Slippertje

Na ruim een kwartier was het wel raak, toen de doelman van Letland een afstandsschot van Oussama Idrissi door zijn handen liet glippen.

Uitblinker Steven Bergwijn maakte er met een schot uit de draai 2-0 van en nog voor rust benutte Bart Ramselaar een penalty, na hands van een Letse verdediger.

Het basisteam van Jong Oranje in het duel met Letland

Nederland domineerde, maar verzuimde het krachtsverschil na rust uit te drukken in meer doelpunten. De grootste kansen waren voor Kluivert, aanvoerder Jeremiah St. Juste (schoten) en invaller Sam Lammers (kopbal).

In het laatste kwart daalde bij Jong Oranje zowel het tempo als het niveau, al kwamen de Letten amper nog over de middenlijn. Ramselaar, alweer Lammers en Timothy Fosu-Mensah slaagden er niet in om nog voor een mooi slotakkoord te zorgen.