Gervane Kastaneer kon tegen Schotland het verschil ook niet maken

Pijnlijke nederlaag Jong Oranje in Schotland

Jong Oranje is in de kwalificatiereeks voor het EK van 2019 tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De ploeg van bondscoach Art Langeler liet zich in Glasgow met 2-0 verrassen door Schotland. Beide doelpunten vielen na rust.

Vier dagen geleden maakte de ploeg van bondscoach Art Langeler nog indruk tegen wereldkampioen Engeland (1-1), maar dat niveau werd tegen de stugge Schotten bij lange na niet gehaald.

Bedenkelijk niveau

De thuisploeg startte sterker, wat in het eerste half uur leidde tot kansen voor Lewis Morgan en Greg Taylor. Nederland nam daarna het heft in handen. Steven Bergwijn raakte de paal en Pablo Rosario (beiden PSV) zag een geplaatst schot net naast de kruising verdwijnen.

In de tweede helft zakte het niveau van Oranje tot een bedenkelijk niveau. De openingstreffer van debutant Oliver Burke, een rebound uit een corner, viel na een uur, en kwam niet uit de lucht vallen.

Oranje probeerde vervolgens met het inbrengen van spitsen Sam Lammers en Richairo Zivkovic nog wat te forceren, maar dat sorteerde geen effect. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Rosario blunderde met een te korte terugspeelbal, waarna Stevie Mallan simpel kon binnenschieten.

Langeler spreekt na afloop bij Langs de Lijn En Omstreken van een terechte nederlaag. "Wij kunnen in de regel beter voetballen dan Schotland, maar dat hebben we vanavond niet laten zien."

Nederland staat in de kwalificatiepoule op een punt uit twee duels. Op vrijdag 6 oktober is Jong Letland de tegenstander in Doetinchem.