Andres Iniesta
NOS VoetbalAangepast

Iniesta en voorzitter FC Barcelona roepen op tot dialoog

Andrés Iniesta hoopt dat de dialoog op gang wordt gebracht in de crisis tussen Catalonië en Spanje. De sterspeler van FC Barcelona roept op tot een vreedzaam overleg.

"Normaal gesproken reageer ik niet in het openbaar op dit soort complexe situaties, maar deze situatie is extreem", aldus Iniesta.

"Ik wil een ding duidelijk maken voordat we elkaar nog meer pijn doen: onderhandel en praat met elkaar. Doe het voor ons allemaal, we verdienen het om in vrede te leven."

Voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona gebruikte in een toespraak vergelijkbare woorden. "FC Barcelona eist een proces waarin de dialoog en onderhandelingen voor een oplossing moeten zorgen voor de situatie in Catalonië."

"En om dat te bereiken moet rekening worden gehouden met de wens van de meerderheid van het Catalaanse volk."

Iniesta mist door een blessure het WK-kwalificatieduel van Spanje met Albanië. De aanloop naar die wedstrijd werd overschaduwd door de politieke spanningen in Catalonië.

Voorzitter FC Barcelona roept op tot dialoog

Zo kreeg international Piqué eerder deze week de wind van voren in de media en van de Spaanse fans, nadat de verdediger van Barcelona zich kritisch had uitgelaten over het optreden van de Spaanse autoriteiten na het referendum. Hij zou zelfs hebben overwogen om te stoppen als international.

Sergio Ramos uitte zich daarna kritisch op zijn ploegmaat bij het Spaanse team. "We gaan goed met elkaar om, ondanks ons verschil van inzicht. Supporters zijn vrij om hun mening te uiten. Sport en politiek moet je gescheiden houden", aldus Ramos.

"Als een Spanjaard vind ik het niet fijn wat er gebeurt, maar laten we snel hopen op een vrije democratie en genieten van sport, want dit is iets wat ons allemaal gelukkig maakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl