De snelweg richting Hannover
NOS NieuwsAangepast

Zeker zeven doden in Duitsland door herfststorm

Door de herfststorm die vanmorgen ook over het noorden van Nederland raasde, zijn in Duitsland zeker zeven mensen omgekomen. De wind heeft daar snelheden van rond de 180 kilometer per uur bereikt.

In Hamburg en in Berlijn kwamen twee vrouwen om door omvallende bomen, schrijven Duitse media. In Neu-Karstädt kwam iemand in een vrachtwagen om het leven, nadat er een boom op was gevallen. In de deelstaat Brandenburg kwamen vier mensen om het leven, vermoedelijk door soortgelijke ongevallen.

Het noordelijk deel van Duitsland is flink ontregeld door de storm. Op veel plekken is de stroom uitgevallen en veel straten en wegen zijn onbegaanbaar door omgevallen bomen. Veel vluchten zijn geannuleerd en het treinverkeer van en naar Berlijn ligt nagenoeg stil.

De internationale trein van Amsterdam naar Berlijn is net over de grens gestrand in Bad Bentheim. Aan boord waren ongeveer 400 passagiers. Zij worden opgevangen in een sporthal.

De gestrande treinreizigers worden opgevangen in een sporthal in Bad Bentheim

De brandweer adviseert mensen om vanavond binnen te blijven. In Hamburg kreeg de brandweer binnen twee uur meer dan 600 stormgerelateerde meldingen binnen.

Het gevaar is nog niet geweken. De Duitse kustwacht waarschuwt voor een mogelijke stormvloed. Door de storm kan het rivierwater in Hamburg en Bremen zo'n anderhalve meter hoger komen te staan dan normaal.

De storm trekt nu in zuidoostelijke richting naar Polen en Tsjechië. Ook daar wordt de bevolking gewaarschuwd om zoveel mogelijk binnen te blijven.

Vanmorgen trok de herfststorm over het noorden van Nederland. Dat leidde tot de drukste ochtendspits van het jaar. Ook in de rest van het land waren er rukwinden. In Mariënheem (Overijssel) sloeg een aantal paarden op hol tijdens een springconcours toen een grote tent met paardenstallen wegwaaide.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl