Rutte komt aan op het Binnenhof voor de gesprekken met informateur Zalm
NOS NieuwsAangepast

Rutte: hardwerkende Nederlander moet voelen dat het beter gaat

Premier en VVD-onderhandelaar Rutte heeft bevestigd dat het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie met name de middenklasse wil steunen. "De hardwerkende Nederlanders moeten in hun portemonnee gaan voelen dat het beter gaat", zei hij na de ochtendsessie van de formatiegesprekken. "Het is de ambitie van dit kabinet om de middenklasse steun te geven."

Vandaag werd bekend dat het nieuwe kabinet de vermogensbelasting gaat verlagen. Het bedrag waarover geen belasting hoeft te worden betaald, wordt verhoogd van 25.000 tot 30.000 euro.

Ook ChristenUnie-leider Segers vindt dat het nu wel de tijd is om heel specifiek iets terug te doen voor "de ruggegraat van onze samenleving", maar hij voegde eraan toe dat dat nooit ten koste mag gaan van mensen in kwetsbare situaties. "Iedereen telt mee. Het is belangrijk dat er een goed vangnet is voor iedereen", zei hij.

"In de crisis zijn de lasten omhooggegaan. Er is veel van de middenklasse gevraagd en het is soms krap geweest; mensen hadden een tijd geen baan en minder te besteden. De economie trekt aan en dat is goed nieuws, omdat mensen nu meer te besteden hebben", zei Segers.

Hele gewone mensen

Hij benadrukte dat het om "hele gewone mensen en hele gewone gezinnen gaat, met gewone banen".

De verwachting is dat het regeerakkoord voor het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie maandag of dinsdag klaar is. Volgens ChristenUnie-leider Segers "moet je straks het geheel zien". Het is volgens hem een afgewogen pakket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl