NOS SportAangepast

Rommelige aanloop naar WK brengt Sanne Wevers niet uit balans

Bij een olympisch kampioene hoort een nieuwe status. Sanne Wevers ervaart dat momenteel bij de wereldkampioenschappen turnen in Montreal, maar het brengt de immer opgewekte turnster niet uit balans.

Sanne Wevers voelt de ogen op haar gericht

Wevers (26) voelt dat er anders naar haar wordt gekeken. "Maar dat is ook wel weer heel leuk, want iedereen is blij dat ik er weer bij ben. Ik voel ook het respect dat ik hier nu alweer sta, met eigenlijk een compleet ander programma", zegt de turnster die vorig jaar in Rio de Janeiro goud won op balk.

Toch was haar aanloop naar de WK verre van vlekkeloos. Zo voldeed Wevers niet aan de limiet, maar kreeg ze van de bondscoach op basis van haar status alsnog een plaats in de Nederlandse selectie.

Ook instabiele prestaties in recente wedstrijden maken van Wevers geen topfavoriet in Canada. "Ik ben daar totaal niet mee bezig, dat laat je weer achter je. Dat hoort bij het proces ", benadrukt de Sportvrouw van het Jaar van 2016.

"Die wedstrijden zijn er ook om van te leren, uit te proberen en om fouten te maken. Zo komen we erachter wat beter moet en waarvoor we kiezen richting deze WK."

Sanne Wevers (rechts) met vader en coach Vincent Wevers tijdens een training in Montreal

Wevers maakte eind februari haar rentree op het mondiale podium na het gouden succes op de Spelen. Dat deed ze met een tweede plaats op balk bij wereldbekerwedstrijden in Melbourne.

Twee maanden later eindigde ze op dat onderdeel als vijfde bij de EK in het Roemeense Cluj, waar landgenote Eythora Thorsdottir verrassend zilver won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl