Vermiste Anne Faber
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Nog geen spoor van vermiste Anne

De zoektocht in Baarn naar de vermiste Anne Faber uit Utrecht heeft nog niets opgeleverd. Enkele tientallen familieleden en vrienden doorzochten het bos in de omgeving van paleis Soestdijk, in de hoop een spoor te vinden van de 25-jarige vrouw die sinds vrijdagavond spoorloos is.

"Dat gebeurt puur op initiatief van ongeruste familie en vrienden", zegt verslaggever Nicole le Fever. Zij was vanmiddag bij de zoektocht en merkte een grote betrokkenheid vanuit de buurt. "Er zijn enorm veel tips binnengekomen. Mensen lopen bijvoorbeeld naar de politie om te zeggen dat ze iets hebben zien liggen in het bos."

Er zijn wel agenten aanwezig, maar Le Fever benadrukt dat het niet gaat om een politie-actie. "De politie zegt: wij hebben geen aanwijzingen dat zij hier mogelijk te vinden is." Agenten zijn er daarom alleen ter ondersteuning en begeleiding. Alle tips hebben tot nu nog niet geleid tot een doorbraak in de vermissing.

Posters op bomen

Er werd gezocht in de omgeving van Paleis Soestdijk en rond de Hilversumsestraatweg in Baarn. Volgens RTV Utrecht zijn in het bosgebied posters op bomen geplakt met de oproep om uit te kijken naar de vrouw.

Anne vertrok vrijdagavond op de fiets vanuit Utrecht. Daarna zou ze nog in Hollandsche Rading zijn geweest. Aan het begin van de avond verstuurde ze in de regen via WhatsApp een selfie naar haar vriend. De foto is gemaakt op de kruising van de Amsterdamsestraatweg met de Hilversumsestraatweg in Baarn.

Tijdens de zoektocht worden flyers uitgedeeld en opgehangen

Regen en onweersbuien

Sinds vrijdag 19.45 uur heeft de vrouw berichten op haar mobiele telefoon niet meer gelezen. De politie zegt dat ze verdween op een avond met regen en onweersbuien. Ook haar fiets is nog spoorloos. Er wordt met alle scenario's rekening gehouden. Een groot rechercheteam werkt aan de zaak.

Zoekacties afgelopen weekend leverden niets op. Gisteren werd een politiehelikopter met warmtecamera ingezet, maar zonder resultaat.

De fiets van Anne

Advertentie via Ster.nl