De wedstrijd tussen Barcelona en Las Palmas wordt gespeeld zonder publiek
NOS VoetbalAangepast

Barcelona speelt tegen Las Palmas achter gesloten deuren

De competitiewedstrijd tussen FC Barcelona en Las Palmas wordt zondagmiddag (16.15 uur) zonder publiek gespeeld. Barcelona neemt in een statement afstand van het politie-optreden vandaag in Catalonië en laat daarom de wedstrijd zonder publiek spelen.

"FC Barcelona veroordeelt de gebeurtenissen van vandaag, waar veel burgers het recht op hun democratische vrijheid is ontnomen", aldus de club in een statement. "Gezien de ernst van de rellen, is besloten de wedstrijd achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. We hebben geen toestemming gekregen om de wedstrijd niet door te laten gaan."

Catalanen en de Guardia Civil staan lijnrecht tegenover elkaar

In Catalonië wordt op initiatief van de separatistische regioregering een illegaal referendum gehouden over onafhankelijkheid. De Spaanse politie probeert de stemming te dwarsbomen. Op sociale media circuleren veel filmpjes van het optreden van de politie en dat leidt tot veel verontwaardiging.

Volgens Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu moest er wel gespeeld worden. "De bond dreigde met een straf van zes punten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl