Het publiek bij FC Barcelona-Eibar is duidelijk: vóór onafhankelijkheid van Catalonië
NOS VoetbalAangepast

Wedstrijd Barcelona gaat door ondanks referendum

De wedstrijd van FC Barcelona tegen Las Palmas van aanstaande zondag kan toch gewoon doorgaan. Eerder was er sprake van dat het duel verplaatst zou worden omdat er niet genoeg politie op de been zou kunnen zijn. Zondag wordt in Catalonië ook het veelbesproken onafhankelijkheidsreferendum gehouden.

Dat het referendum leeft, blijkt wel uit het feit dat supportersvereniging Un Crit Valent gevraagd heeft of Barcelona zondag met het uitshirt van het seizoen 2013/2014 mag spelen. Dat tricot heeft de kleuren van de Catalaanse vlag, de senyera.

De Spaanse bond heeft het verzoek echter afgewezen omdat dat shirt niet tot de officiële uitrustingen van dit seizoen behoort.

Het uitshirt van Barcelona in het seizoen 2013/2014

Afgelopen weekend diende de Catalaanse derdedivisionist Lleida Esportiu een vergelijkbaar verzoek in. Ook dat werd afgewezen door de Spaanse bond.

Barcelona-verdediger Gerard Piqué plaatste vandaag een tweet waarin hij oproept om te gaan stemmen. "Vanaf vandaag tot en met zondag laten we ons vredig horen. We kunnen ze geen enkel excuus geven. Dat is wat ze willen. We zullen luid en duidelijk zingen. #wezullenstemmen"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl