1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Sharon Dijksma / Twitter
NOS Nieuws

Dijksma over vier jaar premier Rutte: hij is een mensenmanager

VVD-minister Kamp was de lievelingstegenstander in het kabinet van PvdA-staatssecretaris Dijksma, zegt zij vanavond bij NOS Met het Oog op Morgen.

Ze heeft stevige conflicten met hem gehad, vertelt zij. "We hebben veel discussies gehad over kolencentrales die moesten worden gesloten. Mijn liefste wens is hoe eerder allemaal dicht hoe beter. De VVD heeft daar toch een ander geluid."

Dijksma heeft grote waardering voor Henk Kamp, omdat er ook vaak genoeg overeenstemming werd bereikt. "We wonen ook nog eens in dezelfde regio en we kennen elkaar al vanaf het moment dat we in 1994 in de Kamer kwamen. Hij is 'IJzeren Henk', iemand die heel goed zijn dossiers kent."

Mensenmanager

Net als andere PvdA'ers is Dijksma lovend over premier Rutte. Ze noemt hem een goede premier en een mensenmanager. "Hij stuurde na het klimaatakkoord in Parijs, waar ik mee onderhandelde, als een van de eersten een sms-je met allemaal gelukskreten."

Het interview met Dijksma is de volgende aflevering in de serie afscheidsgesprekken met bewindslieden van het demissionaire kabinet Rutte-Asscher.

Het hele gesprek is vanavond vanaf 23 uur te horen op Radio 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl