NOS NieuwsAangepast

Kamp vindt takenpakket meer iets voor twee ministers

Volledige exitgepsrek met demissionair minister Kamp

Minister Kamp van Economische Zaken vindt een minister en een staatssecretaris voor Economische Zaken en Landbouw een beetje weinig. "Zeker als daar ook nog 'klimaat' bij zou komen", zegt hij vanavond bij NOS Met het Oog op Morgen.

In het radiogesprek met Wilma Borgman en Max van Weezel vertelt Kamp dat hij 's nachts al met werken begint en pas 's avonds laat weer ophoudt. Zijn agenda is vol en de dossiers zijn dik.

Publieke zaak

"Maar ik heb het twaalf jaar onafgebroken waargemaakt op vier ministeries", zegt hij. "Ik heb het maximale eruit gehaald wat ik kan bijdragen aan de publieke zaak."

Van dit kabinet vindt hij van de PvdA-collega's dat minister Dijsselbloem het dichtst bij zijn eigen manier van werken staat. "Hij heeft het heel goed gedaan."

Met Asscher kan hij ook goed opschieten, maar diens mindere kant is "dat hij steeds het PvdA-geluid wil laten horen."

Gecontroleerd

Kamp heeft een kwart eeuw gewerkt in de landelijke politiek en gaat na dit kabinet met pensioen. Vindt hij het niet erg dat hij op het allerlaatste moment uitglijdt over een navigatie-cd voor zijn auto?

"Ik glij nergens over uit", zegt Kamp. "Ik kreeg een rekening van 1344 euro met korting er op, ik dacht dat dat oké was en ik heb die rekening betaald. Daarna heb ik er meer dan tien jaar niet meer over nagedacht."

Kamp vindt dat het erbij hoort om als minister gecontroleerd te worden door de Tweede Kamer maar ook door de pers. "Dit is zo'n geval. Aan de journalisten die daar geïnteresseerd in waren, heb ik uitgelegd hoe het zit."

Als hij eenmaal met pensioen is, gaat hij samen met zijn vrouw de kippen voeren. "Zij vindt dat net zo leuk als ik." Maar dan wel gecombineerd met een bestuurlijke functie, want ophouden met werken wil hij niet.

Het hele gesprek met minister Kamp is vanavond te horen in NOS Met het Oog op Morgen (van 23.00 tot 0.00 uur op NPO Radio 1)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl