1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS VoetbalAangepast

KNVB waarschuwt: beruchte matchfixer actief in Nederland

Een opmerkelijke waarschuwing van de KNVB aan alle betaaldvoetbalclubs in Nederland: er is een matchfixer actief op de Nederlandse velden.

In de brief, die ondertekend is door zowel de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie, staat dat "één van 's werelds beruchtste matchfixers actief is in Nederland".

Het gaat om de Singaporees Wilson Raj Perumal. "Er zijn aanwijzingen dat hij in het recente verleden gesignaleerd is bij een wedstrijd in Nederland en dat hij spelersmakelaars, clubs en spelers in Nederland heeft benaderd onder een schuilnaam", schrijft de bond in de brief.

De brief vervolgt: "Daarnaast zijn er aanwijzingen dat hij spelers met valse contracten probeert te verleiden om voor hem actief te worden. Hiervoor willen wij u vanzelfsprekend waarschuwen."

Aanleiding: een documentaire

De KNVB heeft de informatie over Perumal gedeeld met de opsporingsdiensten. De directe aanleiding voor de brief, die op vrijdagmiddag naar alle clubs is verstuurd, is de documentaire 'Einde Speeltijd', waarvan het eerste deel op zondag 1 oktober op NPO 2 wordt uitgezonden.

  • KNVB waarschuwt: beruchte matchfixer actief in Nederland
  • Van Halst: nooit signalen ontvangen van matchfixing

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl