Andy Kawaya (l) en Lucas Woudenberg in actie tijdens NEC - Willem II
NOS Voetbal

KNVB: meer bewijs nodig voor matchfixing NEC-Willem II

Bij een afwijkend gokpatroon is er volgens de KNVB niet per definitie sprake van matchfixing. Daarvoor is meer bewijs nodig.

De Duitse omroep ARD kwam woensdag met het bericht dat er opvallend veel op een thuiszege van NEC was gespeculeerd. "We zullen ons netwerk inschakelen om na te gaan of er meer signalen zijn die aanleiding geven tot verdere actie", zo meldt de KNVB op zijn eigen website.

Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II, liet eerder vandaag weten dat "de UEFA de beschikking heeft over zeer moderne technieken om gokpraktijken op te sporen en de UEFA zegt dat er geen onderzoek nodig is."

'ARD gaat te ver'

Bij de KNVB rinkelen de alarmbellen evenmin direct. "Matchfixing komt voor, maar bij een afwijkend gokpatroon is daar niet per definitie sprake van", zei Wouter Boshuis, de zogeheten Integrity officier van de KNVB. "Daarvoor is meer bewijs nodig."

"De documentairemakers maken een direct verband tussen een afwijkend gokpatroon en matchfixing. Dat gaat te ver, want hierdoor zitten de betreffende clubs direct in het verdachtenbankje zonder aanvullend bewijs", aldus Boshuis.

NEC wint het thuisduel met Willem II

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl