ANP

Zeker twee Feyenoordsupporters zijn gisteren ondanks een verbod toch bij de Champions League-wedstrijd van Feyenoord tegen Napoli geweest. De fans hebben hun ov-chipkaart gebruikt om binnen te komen.

Supporters van de Rotterdamse club waren niet welkom in het stadion in Napels vanwege de rellen in 2015 in Rome, voorafgaand aan een wedstrijd tegen AS Roma. Tientallen mensen werden toen gearresteerd.

Paspoort

Ondanks het verbod probeerden sommige fans toch tickets te bemachtigen. "We wilden kaartjes kopen, maar met ons paspoort lukte dat niet omdat we uit Nederland komen", vertelt Helene Meulstee aan RTV Rijnmond.

Met de ov-chipkaart hadden ze meer succes. "Daarop staat alleen een foto en je naam", zegt Patrick Janssen. "Bij het stadion zeiden we dat we uit België kwamen."

Incidenten

Meulstee en Janssen waren naar eigen zeggen niet de enige Feyenoordfans in het stadion. "We hebben heel veel bekenden gezien."

Er waren voor zover bekend geen incidenten met Feyenoordsupporters. De politie heeft wel mensen tegengehouden die probeerden het stadion in te komen. Tientallen Rotterdammers volgden de wedstrijd in bars en restaurants in Napels. Feyenoord verloor van Napoli met 3-1.

STER reclame