Leon van Schie
NOS SportAangepast

Nog even geduld en de handballers kunnen weer vooruitkijken

Daar waar de handbalvrouwen op nieuwe successen jagen met de start van hun EK-kwalificatiereeks, verkeren de mannen in een andere situatie. Na een periode van onrust wordt gezocht naar een bondscoach die het mannenhandbal naar een hoger plan kan brengen.

En die is er bijna. "Hoe groot de kans is dat hij binnen nu en een paar weken gepresenteerd wordt? Ja, groot", zegt Paul van Gestel, manager topsport binnen het Nederlands Handbal Verbond.

Zegt hij daarmee niet gewoon dat de opvolger van Joop Fiege, die eerder deze maand uit onvrede opstapte, al binnen is? Lachend: "Nee, nog net niet..."

De nieuwe bondscoach van de handbalmannen is er bijna

Eerder deze maand werd Van Gestel onaangenaam verrast door Fieges besluit op te stappen. De bondscoach miste naar eigen zeggen steun en zette bovendien vraagtekens bij de visie en de uitvoering van het topsportbeleid door de bond. En dus pakte Fiege zijn biezen, een maand voor het begin van de kwalificatiereeks voor het WK.

Van Gestel kan het nog steeds niet geloven. "Het was een complete verrassing en helemaal niet nodig. We maken stappen en progressie. We zijn bij NOC*NSF een opstartprogramma begonnen voor het mannenhandbal, het budget is gegroeid en volgend jaar is er een handbalacademie voor heren."

Wat voor bondscoach zoekt de manager topsport? "Iemand die goed past bij onze filosofie en iemand waar de groep van zegt: dat is echt een naam, daar willen we mee aan de slag."

"De spelers hebben duidelijk aangegeven wat ze willen", gaat Van Gestel verder. "Ze willen niet iemand voor de korte termijn, maar iemand die hen meehelpt bouwen richting de Olympische Spelen van 2020."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl