Joop Fiege stopt als bondscoach van de handbalmannen
NOS SportAangepast

Handbalbondscoach Fiege stapt op uit onvrede met bondsbeleid

Joop Fiege stopt per direct als bondscoach van de handballers. Hij heeft Oranje drie jaar onder zijn hoede gehad. Fiege kan zich niet vinden in diverse beleidszaken en heeft daarom besloten het bijltje erbij neer te gooien.

Vooral de visie en de uitvoering van het topsportbeleid van de handbalbond waren Fiege een doorn in het oog. "De emmer is nu vol", liet de coach weten. "Ik ben teleurgesteld en heb daarom besloten mijn functie neer te leggen. Het is constant vechten om dingen voor elkaar te krijgen. Bij het NHV laten ze niet zien dat ze het mannenhandbal vooruit willen helpen. De bond ging zich ook met mijn beleid bemoeien, met welke spelers ik moest selecteren."

Fiege boekte de afgelopen twee jaar progressie met de handballers, maar de prestaties bleven in de schaduw staan van de succesvolle vrouwenploeg. "We worden met een kluitje in het riet gestuurd, terwijl we een fantastische getalenteerde ploeg hebben. Het is ontzettend jammer, maar het is tot hier en niet verder."

Reactie NHV

De felle kritiek ten spijt zwaait het NHV in een eerste reactie de bondscoach lof toe. "Joop Fiege heeft de afgelopen zeven jaar enorm veel betekend voor het NHV en bijgedragen aan de ontwikkeling van spelers van de nationale jeugdselecties en het Nederlands mannenteam."

Het is nog niet bekend wie Fiege zal opvolgen. Oranje is in voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden eind oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl