Motorrijders van Satudarah maken een toerrit
NOS NieuwsAangepast

Grote politie-actie, drie bestuursleden Satudarah aangehouden

Drie landelijke bestuursleden van motorclub Satudarah zijn aangehouden door de politie. Ook zijn meer dan 20 woningen, panden en garageboxen onderzocht. Daarbij werden onder meer 750 gram van de stof mdma, een geweer, tien kostbare horloges, meerdere motoren en auto's en 10.000 euro contant geld ingenomen.

De drie arrestanten komen uit Tilburg en Maastricht. Ze worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en zouden zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing, wapenbezit en drugshandel.

Volgens verschillende media zijn onder de arrestanten de broers Angelo en Santerra M., die bij de hoogste leiding van de motorclub horen. Zij werden eerder dit jaar veroordeeld tot celstraf in een drugszaak, maar waren hangende het hoger beroep op vrije voeten.

Zware mishandeling

De doorzoekingen vonden in het hele land plaats. Vrijdag worden de mannen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter beslist of de bestuursleden langer in voorarrest gehouden mogen worden.

Meer dan 200 politiemensen en 16 officieren van justitie namen deel aan de actie. Politie en justitie ziet motorclub Satudarah als een outlaw motorcycle gang, oftewel een motorclub die vindt dat de wet niet voor zijn leden geldt. Wat er binnen zo'n club gebeurt, blijft vaak binnenskamers.

Volgens de politie gebruiken leden van de motorclub geregeld geweld en worden mensen bedreigd. Vorig jaar begon de recherche daarom een onderzoek naar Satudarah.

De motorclub is de afgelopen jaren hard gegroeid; in Nederland telt die nu ongeveer 900 leden. Een van die leden werd deze maand opgepakt; hij wordt verdacht van afpersing en zware mishandeling. Eind augustus werd een 31-jarige man uit Geleen aangehouden. Hij is ook lid van de motorclub.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl