Ivanka Trump met haar man Jared Kushner en hun kinderen
NOS NieuwsAangepast

'Zeker zes Trump-vertrouwelingen gebruikten privémail voor werk'

Naast topadviseur en schoonzoon Jared Kushner gebruikten volgens de New York Times nog zeker vijf vertrouwelingen van de Amerikaanse president Donald Trump hun privémail om werkgerelateerde zaken te bespreken. Onder andere de vertrokken adviseur Stephen Bannon, oud-stafchef Reince Priebus en Trumps eigen dochter Ivanka deden dat.

Ivanka's man Jared Kushner kwam gisteren in het nieuws toen de Amerikaanse nieuwswebsite Politico onthulde dat hij zijn privémail heeft gebruikt voor overheidszaken.

Het gebruik van eigen mailadressen door Trumps naaste medewerkers is opmerkelijk omdat de president tijdens de verkiezingscampagne zijn tegenstander Hillary Clinton geregeld aanviel op het feit dat zij haar privémail had gebruikt als minister van Buitenlandse Zaken. Trump suggereerde tijdens de campagne zelfs dat Clinton daarvoor zou moeten worden opgesloten.

Verdwijnen

Volgens de Amerikaanse wet is het niet verboden om privémail te gebruiken voor overheidszaken, zolang al die mails worden doorgestuurd naar werkaccounts. Zo moet worden voorkomen dat voor de staat relevante e-mails verdwijnen als ze worden gewist uit de persoonlijke accounts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl