Jürgen Locadia met de wedstrijdbal vanwege zijn 4 doelpunten
NOS VoetbalAangepast

PSV en Locadia swingen: zo winnen is alleen maar mooi

Met vier doelpunten en een assist was Jürgen Locadia de uitblinker bij PSV in het gewonnen eredivisieduel (7-1) met FC Utrecht. "De vierde keer dat ik een bal mocht meenemen na een wedstrijd", vertelde hij glunderend na afloop.

"Het is een mooi gevoel dat ik het team kon helpen met die goals", aldus Locadia. "Dat we hebben gewonnen is wel het belangrijkste en op deze manier is het alleen maar mooi."

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, had PSV het vooral voor rust moeilijk met het spel van Utrecht. "Zij hadden veel goede kansen en bij ons ging het niet goed in de verdediging. We stonden niet altijd goed, maar dat begint al bij mij."

Locadia: mooi gevoel dat ik het team kon helpen

Samen met Gastón Pereiro en Hirving 'Chucky' Lozano kreeg Locadia veel vrijheid van trainer Phillip Cocu. "Dat zorgt voor variatie in de aanval, dat is fijn."

Cocu was na afloop complimenteus over zijn ploeg. "We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld, de spelers mogen echt trots zijn."

Cocu: dit is reden voor een glimlach

Maar de PSV-trainer liet ook blijken dat de zege in het juiste perspectief moet worden gezien. Tevredenheid mag, aldus Cocu, maar reden voor groot feest geeft het optreden in Utrecht nog niet. "We hebben laten zien dat we fel kunnen zijn, iedereen was in beweging bij balbezit en dat is zeker reden voor een glimlach."

Cocu: "Ik ben vaak kritisch, intern nog meer dan voor de camera, maar die jongens hebben het echt goed gedaan. Dat mogen ze weten. Nu moeten we alleen laten zien dat het geen incident is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl