Jürgen Locadia viert zijn tweede doelpunt

PSV haalt uit bij Utrecht met Locadia in glansrol

PSV heeft een klinkende 7-1 overwinning geboekt bij FC Utrecht. Jürgen Locadia eiste met vier treffers en een assist de hoofdrol voor zich op in De Galgenwaard.

De Utrechters begonnen sterk en kregen kansen via onder anderen Cyriel Dessers, die de lat raakte. PSV sloeg echter bij zijn eerste kans direct toe via Locadia, die uit de rebound scoorde nadat doelman David Jensen een inzet van Hirving Lozano met de voet had gekeerd.

Nadat Jean-Christophe Bahebeck door Nicolas Isimat-Mirin was vastgehouden, schoot Zakaria Labyad Utrecht vanaf de stip op 1-1. Luttele minuten later kon Sander van de Streek de thuisclub op voorsprong zetten, maar oog in oog met Jeroen Zoet zag hij zijn inzet gestopt door de doelman.

FC Utrecht-keeper David Jensen baalt

Kort voor de rust stond Van de Streek met pover verdedigen aan de basis van een nieuwe voorsprong voor PSV. Locadia bezorgde de bal bij Lozano, die koel afrondde.

Na rust besliste Locadia de wedstrijd. Hij maakte via Jensen, lat en paal de 3-1 en vervolgens met een bekeken schot in de verre hoek de 4-1. Tussendoor had Lukas Görtler twee aardige kansen namens Utrecht gemist. De Duitser was met Gyrano Kerk in de ploeg gekomen voor Bahebeck en Dessers om de ploeg nieuwe aanvallende impulsen te geven.

Het mocht niet baten, want PSV liep door twee strafschoppen nog verder uit. Marco van Ginkel en Locadia toonden zich trefzeker vanaf de stip. Steven Bergwijn maakte er in de slotminuut, met een mooie actie, nog 7-1 van.