Luuk de Jong op het trainingsveld
NOS VoetbalAangepast

PSV nog zonder geblesseerde De Jong, Lozano terug

PSV kan voor het competitieduel met FC Utrecht nog geen beroep doen op Luuk de Jong. De spits is onvoldoende hersteld van de ribblessure, die hij vorige week in de topper met Feyenoord opliep.

Daar staat tegenover dat coach Phillip Cocu weer kan beschikken over Hirving Lozano. De Mexicaan heeft zijn schorsing, als gevolg van de rode kaart in de ontmoeting met Heerenveen, achter de rug.

Cocu verwacht in Galgenwaard een uitdagende wedstrijd, maar houdt zijn kaarten tegen de borst. "Het zijn de afgelopen jaren heel interessante confrontaties geweest", zegt de PSV-coach. "De ene keer pasten wij ons systeem wat aan, de andere keer kozen we ervoor wat posities te wijzigen. Ik ga natuurlijk niets loslaten over hoe wij de wedstrijd zondag ingaan, maar dat we scherp moeten zijn is duidelijk."

Gaston Pereiro schiet de 1-0 tegen Feyenoord binnen

Wisselvalligheid Pereiro

Afgelopen seizoen was Gastón Pereiro matchwinner bij FC Utrecht-PSV (1-2). Cocu vindt dat de Uruguayaan nog steeds niet constant genoeg speelt.

"Dat hij heel goed kan voetballen, daar twijfelt niet niemand aan, maar wat hij nog niet uit zijn spel heeft kunnen krijgen, is zijn wisselvalligheid", erkent Cocu.

"Waar hij zich wel enorm heeft ontwikkeld, zien we aan zijn data, is de afwisseling in bewegingstempo. Hij heeft veel meer diepgang en tempowisselingen in zijn spel gebracht. Die vertaling moet hem helpen zijn wisselvalligheid terug te dringen."

Weer een kans voor Maher?

Adam Maher werd afgelopen seizoen nog verhuurd aan Osmanlispor en deze zomer mocht hij vertrekken. Dat laatste lukte niet en donderdagavond kreeg hij weer eens speeltijd in het bekerduel met Putten. Daar was Maher de grote man met twee goals en een assist.

Cocu sluit dan ook niet uit dat Maher dit seizoen meer speelminuten gaat maken. "Adam traint iedere dag goed en hij heeft een positieve bijdrage in de kleedkamer en op het veld."

"Er zijn maar weinig trainers die hun beste spelers niet opstellen en Adam heeft echt stappen gezet en hij laat het nu ook zien", aldus Cocu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl