ANP
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Studenten Vindicat vrijuit na wangedrag in sushitent

Studenten van het Groninger corps Vindicat worden niet vervolgd voor hun misdragingen in een sushirestaurant in die stad. Dat heeft burgemeester Den Oudsten vandaag bekendgemaakt.

De restauranteigenaar heeft geen aangifte gedaan. De eigenaar zei dat hij te weinig personeel had om iedereen in de gaten te houden, zegt persofficier Pieter Van Rest van het Openbaar Ministerie. Politie-onderzoek in opdracht van de burgemeester geeft ook geen reden tot strafrechtelijke vervolging, laat hij weten aan RTV Noord.

Volgens Den Oudsten had de ondernemer eerder moeten ingrijpen toen de groep studenten overlast veroorzaakte. De burgemeester vindt ook dat de eigenaar beter aangifte had kunnen doen: "Als je zaak fors vernield wordt, lijkt me dat wel verstandig."

Leden van Vindicat veroorzaakten begin september overlast in het sushirestaurant aan Het Hout in de stad. Ze maakten lawaai, gooiden met glazen, trokken gordijnrails van de muur, trapten een gat in een deur en plasten tegen een wc-muur volgens RTV Noord. En ze hinderden het personeel.

Advertentie via Ster.nl