De Nuna8 van het Nuon Solar Team
NOS Nieuws

Nederlandse solar-teams ontvangen eindelijk hun accu's

De Nederlandse zonne-autoteams die meedoen aan de Solar Challenge in Australië hebben met forse vertraging hun accu's ontvangen. Onder groot gejuich arriveerde de vrachtwagen met de accu's in Darwin. Deelname aan de race is daardoor verzekerd.

De accu's van het Delftse Nuon Solar Team en Solar Team Eindhoven hadden twee weken geleden al in Australië moeten aankomen, maar het transport stokte in Singapore omdat de luchtvaartmaatschappij de batterijen niet wilde vervoeren.

Daarop werden de accu's met een vrachtauto naar Kuala Lumpur gereden en van daaruit naar de stad Adelaide gevlogen. Met een vrachtauto werd de laatste 3000 kilometer naar Darwin overbrugd.

Opluchting

Volgens een opgeluchte Beatrix Bos van Solar Team Eindhoven hadden de accu's geen dag later moeten aankomen. "Het is nog dertien dagen tot de technische keuring en dat is precies genoeg om alles voldoende te kunnen testen." Ook bij het Nuon Solar Team moet er nu hard worden doorgetrokken. De eerste testen had het team gepland voor afgelopen maandag. "De komende twee dagen gaan we dag en nacht doorwerken om alles af te krijgen", zegt Sarah Bennink Bolt.

De race voor zonnewagens begint op 8 oktober. Het Nuon Solar Team is kampioen in de raceklasse. Solar Team Eindhoven verdedigt de titel in de cruiser-klasse, waar praktische toepassingen belangrijker zijn dan de snelheid. Het derde Nederlandse team, Solar Team Twente had geen last van transportproblemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl