Steven Berghuis verlaat het veld, links Giovanni van Bronckhorst
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: hadden meer verdiend

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst had na de 1-0 nederlaag in de topper tegen PSV een ander gevoel als verliezend coach dan na de 4-0 nederlaag tegen Manchester City in de Champions League. "We hadden meer verdiend."

"Met tien man hebben we de wedstrijd gedomineerd", aldus Van Bronckhorst. "Jeroen Zoet had twee fantastische reddingen op kansen voor Jean-Paul (Boëtius) en Eric (Botteghin). En Jens (Toornstra) had nog een grote kans."

'Domme gele kaart Berghuis'

Evenals tegen City incasseerde Feyenoord opnieuw een vroege goal. Gastón Pereiro scoorde al in de 2de minuut. "Iedereen weet wat ons te wachten staat", aldus Van Bronckhorst. "We maakten verkeerde keuzes en PSV speelt dat goed uit."

Van Bronckhorst bestempelde de tweede gele kaart voor Steven Berghuis als een "domme" kaart. "Als je iemand vasthoudt, weet je dat je geel krijgt", zei de trainer.

'Voel me klote over Luuk'

Berghuis kreeg zijn eerste gele kaart voor inglijden op Luuk de Jong, die met een ribblessure het veld moest verlaten. "Ik voel me er heel klote over", aldus Berghuis. "Ik ken Luuk al lang. Ik trok mijn been in om niet met gestrekt been in te komen en kom daardoor met mijn knie vol in. Het lijkt me duidelijk dat ik niet de intentie had hem te blesseren."

"Ik was daarna wel een beetje van slag", aldus Berghuis. "Ik merkte dat ik ermee zat. Misschien heeft de ene kaart wel met de ander te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl