Gastón Pereiro viert de 1-0 met achter hem Marco van Ginkel

Vroege goal helpt PSV aan benauwde zege op Feyenoord

Overtuigend was het zeker niet maar PSV heeft de topper tegen landskampioen en koploper Feyenoord in Eindhoven zondag met 1-0 gewonnen. Een vroege goal van Gastón Pereiro bleek voldoende voor de winst. De bezoekers speelden vanwege rood voor Steven Berghuis lang met tien man.

Pereiro opende al in de 2de minuut de score. De Uruguayaan volleerde na een voorzet van Jürgen Locadia met links prachtig binnen. Daar bleef het niet bij in een eerste helft die op een neer golfde.

Luuk de Jong valt uit

Na wat kansjes voor PSV (schoten Santiago Arias en Jürgen Locadia) hield Jeroen Zoet Berghuis van scoren af en zag de PSV-keeper een vrije trap van Jens Toornstra op de kruising belanden. Ook Locadia zag een inzet op de paal komen en doelman Brad Jones ternauwernood redding brengen.

Luuk de Jong kreeg van coach Phillip Cocu weer een kans in de basis, maar zijn optreden duurde slechts 18 minuten. Door een wilde charge van Berghuis liep hij een ribblessure op en moest hij zich laten vervangen door Sam Lammers.

Steven Berghuis moet na zijn tweede hele kaart het veld verlaten

Berghuis kreeg voor zijn actie een gele kaart en moest vlak voor rust met een tweede gele kaart van het veld. Arbiter Björn Kuipers gaf hem de tweede prent voor het vasthouden van Jorrit Hendrix.

Feyenoord was na rust sterker, ondanks de ondertalsituatie. Eric Botteghin was dicht bij de 1-1 met een kopbal die Zoet maar net kon keren. Zoet reageerde ook alert op een prachtige krul van Jean-Paul Boëtius.

Toornstra mist enorme kans

Ingrijpen was niet meer mogelijk voor Zoet toen Boëtius na een knappe actie op de achterlijn voorzette en Toornstra de bal voor het inschieten had. Maar de middenvelder, die vaak kritiek krijgt omdat hij zo weinig scoort buiten De Kuip, knalde van dichtbij over. Hendrix schoot in de slotminuten nog naast.

PSV bracht Feyenoord daarmee de eerste nederlaag toe en kwam in punten naast de Rotterdammers op de ranglijst.